lördag 19 december 2009

Brr...


Hur trevligt är det inte, just då när man satt seglen, trimmat in dem för vind och städat däcket. Tamparna hänger i sina kvajlar och vinden trycker för fullt i seglen och livet känns sådär bra som det bara blir just då.






Och likt Tomten börjar man grubbla över underlig gåta. Är det verkligen helt okej att tycka om att segla i December?






Idag är det den 19 december. Två dagar innan vintersolståndet, således trevar vi 18h i mörker. Ett ihållande yvigt snöfall bäddar in allt ombord och gör livet surt för rorsman och utkik. Temperaturen har så sakteliga krupit ner mot sina modiga -5°C, och en bitande sydost skär in enda till märgen. Men vad gör det?





Så svaret på frågan är ja, det är helt klart okej. Även om man gärna framställer det som ren och skär plåga, så tycker vi nog alla att det är lite roligt, och jäkligt häftigt. Coolare segling än det här blir det inte..



 
God Jul önskar, sistaste-siste-styrman Stenros.

4 kommentarer:

  1. Ren och skär poesi! Härligt styrman Stenros.
    Yllekramar/ Lina

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Följer er via AIS och förstår genom att följa vädret att det är lite annorlunda än den "sommarsegling" som jag var med på mellan Karlshamn och Malmö (28 nov - 30 nov). Önskar att jag kunde vara ombord trots väder och vind. Minns hur det var att vara utkik på isbrytaren Oden 1972, stog på bryggvingen med björnpäls tillika ansiktsskydd av samma material trots denna utrustning var det kallt. Hoppas att vindarna blåser i rätt riktning och att ni slipper allt för mycket isbildning ombord.
    MVH/Stig Hagström

    SvaraRadera
  3. Tack för vackra bilder och ord. Skickar lite varma kramar till er alla, min andra familj.
    Olof

    SvaraRadera
  4. jag önskar er varm choklad och varma själar!
    /syster stenros

    SvaraRadera